Skip to main content

Join our community on meditemakesitreal.com

MEDITE SMARTPLY x SintLucas

SintLucas studenten aan de slag voor Buurtschap te Veld met MEDITE SMARTPLY

MEDITE SMARTPLY is een samenwerking gestart met creatieve vakschool SintLucas. De studenten krijgen een aantal maanden de tijd om aan een eigen lokale MEDITE Makes It Real project te werken. Deze week ging de uitdaging om iets van MDF te maken dat de buurtbinding versterkt in de nieuwe Eindhovense wijk te Veld van start.

Doel van het project

Het SintLucas is een gerenommeerde onderwijsinstelling uit Eindhoven en Boxtel die zich richt op de creatieve sector en bereidt studenten voor op een scala van beroepen variërend van interieurdesign tot fotografie en keramiekstyling. In samenwerking met MEDITE SMARTPLY, producent van duurzame MDF en OSB producten, gaan de studenten aan de slag voor het verbinden van de toekomstige Buurtschap te Veld bewoners.

Buurtschap te Veld

In deze nieuwe Eindhovense wijk verrijzen 670 duurzame modulaire woningen in een groene omgeving. De bewoners van het buurtschap zijn divers, van studenten tot ouderen en expats. Doel van de wijk is om op een betaalbare en duurzame manier een fijn en avontuurlijk thuis te bieden. Er wordt een eigentijdse invulling gegeven aan een buurtschap. Wat in een dergelijke wijk niet mag ontbreken is de buurtbinding; hier komt de samenwerking van het SintLucas en MEDITE SMARTPLY om de hoek kijken.

René Siebum, de docent die het project bij SintLucas begeleidt: “Wij zijn graag praktijkgericht in de opdrachten die wij onze studenten geven. De samenwerking met MEDITE SMARTPLY past daarom goed. Wij kunnen studenten zo kennis laten maken met verschillende materialen en hen ook laten werken aan een concrete opdracht met lokale impact.”

MEDITE Makes It Real

Met de MEDITE Makes It Real campagne daagt het merk makers uit om aan de slag te gaan met MDF. Het merk uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland hecht veel waarde aan grenzeloze creativiteit en vindt het daarom belangrijk om een nieuwe generatie creatieveling de mogelijkheid te geven om hun vaardigheden te ontwikkelen. De samenwerking met SintLucas geeft uiting aan deze ambitie.

“Wij zijn verheugd over de samenwerking en zijn benieuwd naar de creatieve concepten van de studenten. We maken van deze gelegenheid gebruik om de nieuwe generatie te laten zien hoe ver houtachtig plaatmateriaal is op het gebied van innovatie en duurzaamheid”, zegt Chris King Managing Director – Commercial bij MEDITE SMARTPLY.

Projectplanning

Ongeveer 10 studenten werken van november tot en met februari aan hun design. Na afloop van het project leveren de studenten hun ontwerp op tijdens een eindpresentatie bij materialenbibliotheek Broeinest. Het gehele creatieve proces van de studenten wordt door MEDITE SMARTPLY vastgelegd en gedeeld via verschillende kanalen. Via deze weg worden ook andere makers geïnspireerd en uitgedaagd om hun eigen creaties te delen op het MEDITE Makes It Real platform.